Roladki schabowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    4 kotlety
  • szpinak

    100 g
  • szynka szwarcwaldzka

    4 plastry
  • feta

    20 g
  • suszone pomidory

    4 sztuki
  • musztarda

    2 łyżki
  • musztarda francuska

    2 łyżki
  • majonez

    2 łyżki
  • kurki

    40 g
  • masło

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kotlety schabowe dokładnie roztłuc tłuczkiem do mięsa- mają być cienkie.
Z musztard i majonezu robimy marynatę i smarujemy nią kotlety.
Kurki kroimy w kostkę i podsmażamy parę minut na roztopionym maśle, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Na każdym kotlecie kładziemy plaster szynki, listki szpinaku pozbawione łodyżek, pasek fety, jeden pomidor i część kurek. Zawijamy roladki i spinamy wykałaczkami, żeby się nie rozwinęły. Z wierzchu smarujemy resztą marynaty.
Kotlety możemy podsmażyć na patelnie pod przykryciem na odrobinie tłuszczu, możemy zapiec w piekarniku, ja zrobiłam je na parze- przez 30 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia47-47 21.08.2011 09:15
dobre
Misiek1 20.08.2011 21:25
Pięknie wyglądają:)
Małgorzata113 20.08.2011 20:53
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat