Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki rybne z kaparami i marchewką

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryby mintaj 500 g
marchewka ugotowana 1
cebula pół
jajko 1
sól
pieprz
sok z cytryny
chili suszona szczypta
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
kapary 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki rybne z kaparami i marchewką

Ryby zmielić razem z cebulą i bułeczką, dodać jajko, kapary, tartą bułkę i przyprawy do smaku, wymieszać masę rybną, podzielić na pół , do jednej dodać startą marchewkę i wymieszać. Obie masy podzielić na 3 części. (trzy porcje).
Na foli spożywczej uformować z masy rybnej bez marchewki prostokąt ok 18x9 cm na nim rozłożyć masę z marchewką i zwinąć przy pomocy folii w roladkę i opanierować i delikatnie ułożyć na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem. Tak samo zrobić z pozostałymi.
Roladki piec 20 min w temp 180 st z termoobiegiem.
Podać z ryżem i surówką z pora i marchewki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 09.11.2013 13:00
pyszna roladka
Pyszota 09.11.2013 12:15
Super przepis na obiad :)
Olga_SK 09.11.2013 09:55
Ciekawa propozycja! Coś innego :) Podoba mi się!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak