Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki na grilla

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Smaczne, proste w wykonaniu i szybko znikające roladki na grilla z mięsa mielonego. Super smaczny posiłek dla nadchodzących gości.

Składniki:

Składniki:

mięso mielone wołowo-wieprzowe 1 kilogram
jajko 2 sztuki
cebula 1 sztuka
sól 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1 łyżka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
woda zimna 100 gramów
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki

Porada

Czas grillowania według swojego uznania. Sól i pieprz do smaku.

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki na grilla

Mięso mielone wołowo-wieprzowe wkładamy do miski, dodajemy jajko, przyprawiamy do smaku przyprawami oraz dodajemy bułkę tartą. Wszystko dobrze wyrabiamy. W trakcie wyrabiania mięsa dodajemy po odrobinie zimnej wody i wyrabiamy tak długo aż mięso wchłonie wodę i nie będzie przywierać nam do dłoni. Im dłużej będziemy wyrabiać masę tym nasza potrawa będą lepsza.
Z tak przygotowanej masy formujemy roladki, które układamy na tacy i zostawiamy na 30 minut w chłodnym miejscu. Po tym czasie roladki układamy na rozgrzanym grillu i grillujemy z każdej strony często roladki obracając. Czas grillowania zależy od tego jak grillujemy i jak roladki nam się przypiekają. Podajemy z pysznym sosem chrzanowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 06.07.2018 23:06
Miło mi że roladki Ci przypadły do gustu;)
gusia1000 06.07.2018 20:46
Pyszne rolady, głos oddany.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak