Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki mielone z serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ćwiartki z kurczaka 4 sztuki
cebula 1 mała
sól
pieprz
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
majeranek
Papryka ostra mielona Prymat
ser żółty 150 gram
mąka łyżki
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki mielone z serem

Kroki postępowania

1
Z ćwiartek z kurczak usuwamy kości. Mięso mielimy w maszynce do mielenia na mielone wraz z obraną cebulą.
Krok 1 - Roladki mielone z serem  foto
2
Do mięsa mielonego dodajemy przyprawy do smaku: sól, pieprz, majeranek, przyprawę do kurczaka i ostrą paprykę. Wszystko razem dokładnie mieszamy - wyrabiamy.
Krok 2 - Roladki mielone z serem  foto
3
Z mięsa mielonego formujemy płaski placek, na którym układamy kawałek żółtego sera.
Krok 3 - Roladki mielone z serem  foto
4
Mięso mielone z serem formujemy tak by powstała "roladka"
Krok 4 - Roladki mielone z serem  foto
5
Roladki mielone obtaczamy w mące, maczamy w roztrzepanym jajku i panierujemy w bułce tartej.
Krok 5 - Roladki mielone z serem  foto
6
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Krok 6 - Roladki mielone z serem  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata92 09.01.2017 14:17
Fajniutkie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak