Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki mielone z ogórkiem, szczypiorem,oliwkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso łopatka 1/2 kg
ogórek zielony 1 sztuka
szczypior 1 pęczek
oliwki 4 sztuki
chilli 1/4 papryczki
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 1 sztuka
bułka czerstwa 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia

Przepis i sposób przygotowania na: roladki mielone z ogórkiem, szczypiorem,oliwkami

Kroki postępowania

1
Mięso przekręcamy przez maszynkę, dodajemy jajko, bułkę 1 namoczoną i odsączoną(bułka czerstwa). Dodajemy sól, pieprz, natkę pietruszki prymat, pokrojoną drobniutko papryczkę chilli.
Krok 1 - roladki mielone z ogórkiem, szczypiorem,oliwkami foto
2
Ogórka płuczemy, obieramy ze skórki kroimy w kostkę. Wykładamy na każdy uformowany kotlet (wczesniej wszystkie składniki łączymy ze sobą). Szczypior płuczemy, drobniej kroimy. Kładziemy na ogórka, na środek wykładamy po oliwce.
Krok 2 - roladki mielone z ogórkiem, szczypiorem,oliwkami foto
3
Sklejamy kotleta, obtaczamy w bułce tartej. Smażymy z każdej strony na rumiany kolor.
Krok 3 - roladki mielone z ogórkiem, szczypiorem,oliwkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Piter 31 18.05.2013 14:21
Lubię mielone z dodatkiem oliwek,super.
paulina2157 17.05.2013 14:18
Oj ten mielony jako zwykły mi nie smakuje ale dodatkowo naładowany jest pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak