Roladki mazurskie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z ryby

    1/2 kg
  • mleko

    1/2 szkl
  • jajko

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • masło

    1 kawałek
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • bułka

    1 szt
  • olej

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Bułkę namoczyc w mleku. Filety z ryby zemlec wraz z odciśniętą bułką. Dodac przesmażoną cebulę, jajko, przyprawic i wszystko dokładnie wymieszac. Z masy formowac w dłoni placki (najlepiej moczyc dłonie, masa nie będzie się nam przyklejac), na każdym płaskim placku kłaśc pasek zmrożonego masła i zwijac.
2. Roladki obtaczac w bułce tartej, smazyc na oleju na rumiano.
3. Ja je podałam z ziemniakami i surówką z kapusty kiszonej.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Małgorzata9 28.09.2013 23:35
fajny przepis
marinia 28.09.2013 22:04
kawałek masła sprawia, że roladka jest delikatna i maślana
Mysiunia 28.09.2013 14:36
nie znałam takiego przepisu, podoba mi się :)
msmors 28.09.2013 14:16
fajne roladki
as28 28.09.2013 12:55
super roladki
nutellla 28.09.2013 12:47
pyszności :)
Izabela9 28.09.2013 12:44
Bardzo apetyczne danie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat