Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki mazurskie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z ryby 1/2 kg
mleko 1/2 szkl
jajko 1 szt
cebula 1 szt
masło 1 kawałek
Bułka tarta klasyczna Prymat
bułka 1 szt
olej
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki mazurskie

1. Bułkę namoczyc w mleku. Filety z ryby zemlec wraz z odciśniętą bułką. Dodac przesmażoną cebulę, jajko, przyprawic i wszystko dokładnie wymieszac. Z masy formowac w dłoni placki (najlepiej moczyc dłonie, masa nie będzie się nam przyklejac), na każdym płaskim placku kłaśc pasek zmrożonego masła i zwijac.
2. Roladki obtaczac w bułce tartej, smazyc na oleju na rumiano.
3. Ja je podałam z ziemniakami i surówką z kapusty kiszonej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata9 28.09.2013 23:35
fajny przepis
marinia 28.09.2013 22:04
kawałek masła sprawia, że roladka jest delikatna i maślana
Mysiunia 28.09.2013 14:36
nie znałam takiego przepisu, podoba mi się :)
msmors 28.09.2013 14:16
fajne roladki
as28 28.09.2013 12:55
super roladki
nutellla 28.09.2013 12:47
pyszności :)
Izabela9 28.09.2013 12:44
Bardzo apetyczne danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak