Przepis i sposób przygotowania na: Roladki gotowane na parze z nadzieniem pieczarkowo-serowym
- 1 kg filetów z kurczaka (4 pojedyncze)
- 1 cebula
- 300 g pieczarek
- 8 plasterków sera żółtego
- przyprawa do kurczaka po staropolsku
- sól, pieprz
Wykonanie:
Filety przekroić nożem wzdłuż na dwa płaty, lekko rozbić tłuczkiem, posypać przyprawą do kurczaka.
Cebulę obrać i pokroić w małą kostkę, pieczarki obrać i rozdrobnić lub pokroić na bardzo małą kosteczkę. Cebulę z pieczarkami przełożyć na rozgrzany olej na patelni. Podsmażyć, doprawić solą i pieprzem.
Na każdym filecie rozłożyć plaster żółtego sera, a na nim farsz pieczarkowy. Uformować roladki, spiąć wykałaczkami. Roladki przełożyć do parowaru i gotować ok. 30 minut.