Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki francuskie z jarmużem i tuńczykiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
jarmuż kilka liści
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
papryka zielona 1/2 szt
ser żółty 100 gram
olej kokosowy 1 łyżeczka
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat
Pieprz czarny Prymat w młynku
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
jajko

Porada

Ciasto francuskie należy wyjąć z lodówki pół godziny przed przygotowaniem.

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki francuskie z jarmużem i tuńczykiem

Jarmuż dokładnie oczyścić, porwać na kawałki. Wrzucić na rozgrzany olej kokosowy i podsmażyć przez około 1-2 minuty, aż liście lekko zmiękną. Zostawić do ostygnięcia.
Rozwinąć płat ciasta francuskiego. Ułożyć na nim jarmuż, tuńczyka odsączonego z zalewy, oraz paprykę pokrojoną w drobną kostkę. Oprószyć papryką ostrą, słodką, świeżo zmielonym pieprzem oraz szczyptą soli. Na wierzchu ułożyć ser żółty pokrojony w paski.
Zwinąć ciasto w rulon. Pokroić na kilkucentymetrowe kawałki. Wierzch ciasta posmarować rozbełtanym jajkiem.
Piec przez około 15 minut w piekarniku z termoobiegiem nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 13.07.2017 00:18
fajnie i pysznie wyglądają
SzczyptaChili 12.07.2017 21:52
Pyszna , prosta i szybka przekąska , lubię takie :)
cukiereczek 12.07.2017 20:38
prosto, smacznie i szybko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak