Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki faszerowane orzechami włoskimi i suszonymi pomidorami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 2 sztuki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
sól
suszone pomidory z zalewy do smaku
mąka pełnoziarnista do panierowania
olej z pestek winogron 4 łyżki
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
masło klarowane do smażenia
orzechy włoskie 1/2 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki faszerowane orzechami włoskimi i suszonymi pomidorami

Zmielone orzechy połączyć z olejem, bazylią, czosnkiem i drobno posiekanymi pomidorami.
Filety kroimy na pół a każdą z nich rozbijamy. Posypujemy solą i pieprzem. Pastę orzechową rozsmarowujemy na filetach i zawijamy w roladki. Na samym końcu obtaczamy w mące i powoli smażymy na maśle.


Idealne z młodymi ziemniakami i fasolką z sosem vinaigrette!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 09.02.2014 12:07
...ale to musi być pyszne,na pewno kiedyś zrobię :-)
kasienka23 30.01.2014 18:38
przepyszne roladki!
adelajda 30.01.2014 17:52
lubię nadziewane mięska
cukiereczek 30.01.2014 17:26
wspaniałe roladki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak