Przepis i sposób przygotowania na: ROLADKI DROBIOWE ZE SZPINAKIEM I SEREM WĘDZONYM
Każdą połówke z piersi przekrawamy wzdłuż na połowę, lekko rozklepujemy, opruszamy solą i pieprzem, na środek dajemy łyżkę szpinaku, na szpinak kostkę wędzonego sera, zwijamy, spinamy wykałaczkami, tych wykałaczek może być na każdym kawałku nawet i po 10 sztuk, najważniejsze to to, by nic niewypłyneło ze środka, nieprzejmujcie się. Po podsmażeniu wyjmujemy wykałaczki.
Rozgrzewamy ponownie patelnię, można do tego użyć tej samej na której smażyliśmy szpinak, podsmażamy roladki z każdej strony na rumiano, przekładamy do mniejszego rondelka, podlewamy wodą, dusimy.
Na patelni podsmażamy rownież cebulę (obraną i pokrojoną w kosteczkę), oraz ząbeczk czosnku. Ponownie przekładamy do rondelka, po 5 minutach, gdy woda odparuje dolewamy smietanę, dusimy aż sos zgęstnieje, doprawiamy według uznania i gotowe... niebo w gębie!