Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki drobiowe z żurawiną

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 4 sztuki
ser gorgonzola 10 gram
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
jajko 1 sztuka
olej do smażenia 2 łyżki
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: roladki drobiowe z żurawiną

Piersi myjemy i lekko rozbijamy.W każdym filecie nacinamy kieszonkę, solimy w środku i na zewnątrz. Ser kroimy w kostkę, do każdej kieszonki wkładamy po trochu gorgonzoli oraz żurawiny. Spinamy wykałaczkami. Jajka mieszamy z przyprawami, panierujemy w nich piersi a następnie w bułce tartej. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy z ugotowanym na sypko ryżem jaśminowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 27.05.2013 17:18
hmm przepyszne takie roladki!!!
Patriszja
Patriszja 27.05.2013 15:15
bardzo ładnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak