roladki drobiowe z szynką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    1/2 kg
  • szynka

    30 dag
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • margaryna do smarowania formy

    25 g
  • Papryka słodka mielona Prymat

    do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet z kurczaka opłukać dokładnie wodą. Podzielić na plastry, do każdego plastra dac kawałek szynki pokrojonej w paski. Zawijać roladki z szynką i spinać je wykałaczkami. Dać do szklanego naczynia wysmarowanego margaryną. Obsypać roladki przyprawami do smaku. Piec w piekarniku 60 minut pod przykryciem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jozefinach 21.04.2013 11:46
Dawno nie jadłam takiego mięska.
pestka 10.04.2013 20:02
to bardzo smaczny obiad
adelajda 06.04.2013 21:10
smaczne !!!!!!!!!!!!
gosia56 03.04.2013 19:22
super takie roladki
Janina 02.04.2013 14:50
Bardzo smaczne
msmors 02.04.2013 14:27
coś dobrego na obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat