Roladki drobiowe z suszonymi pomidorami i kremowym serkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • por

    1 szt
  • serek biały kremowy

    2 łyzki
  • szynka parmeńska

    4 plasterki
  • sól

    1 łyzeczka
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
  • suszone pomidory

    100 (w oleju)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sposób przyrządzenia :

Filet z kurczaka oczyszczamy.

Nacinamy wzdłuż tworząc kieszonkę.



Posypujemy z każdej strony odrobiną soli i pieprzu.

Cebulę , pora i suszone pomidory drobno siekamy.

Dodajemy serek i wszystko razem dokładnie mieszamy.

Doprawiamy odrobiną soli.

Przygotowaną pastą faszerujemy naciętą pierś.




Na folii aluminiowej
( błyszczącą stroną do zewnątrz )
układamy plasterki szynki , tak by zachodziły jeden na drugi.

Na szynce układamy faszerowanego fileta i razem z szynką delikatnie zwijamy tworząc roladkę.

Całośc zawijamy w folię.




Układamy na blasze i wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 30 minut.

* Przed końcem pieczenia otwieramy folię i trzymamy jeszcze ok. 5 minut w piekarniku.





Upieczoną roladkę kroimy w grubsze plasterki.

Podajemy z chrupiącymi ziemniaczkami i buraczkami ( na ciepło lub na zimno ).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
KasiaK90 29.03.2013 08:52
pyszne roladki :)
iwi 29.03.2013 07:42
Niebiańskie roladki,poezja smaku.
Gracer 28.03.2013 19:24
pycha, zjadłbym
Konczi 28.03.2013 18:49
uwielbiam suszone pomidory
Zdzisław 28.03.2013 18:42
niebo w gębie
Megg 28.03.2013 16:45
rewelacyjne roladki!!!
halina17 28.03.2013 16:33
Smaczne roladki.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat