Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
filet z kurczaka
1 podwójny -
sól
-
pieprz
-
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
-
szparagi zielone
kilka -
ser żółty
kilka plastrów -
jajko
2 -
Bułka tarta klasyczna Prymat
-
tłuszcz do smażenia
Przepis i sposób przygotowania Roladki drobiowe z serem i szparagami
Kroki postępowania

Filet z kurczaka rozkrawamy na kawałki i rozbijamy tłuczkiem na kotlety.
Przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka.


Roladki maczamy w roztrzepanym jajku i panierujemy w bułce tartej.

Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się