Roladki drobiowe z serem i szparagami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    1 podwójny
  • sól

  • pieprz

  • Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

  • szparagi zielone

    kilka
  • ser żółty

    kilka plastrów
  • jajko

    2
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • tłuszcz do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Roladki drobiowe z serem i szparagami  foto
Szparagi płuczemy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, odcedzamy.
Filet z kurczaka rozkrawamy na kawałki i rozbijamy tłuczkiem na kotlety.
Przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka.
Krok 2 - Roladki drobiowe z serem i szparagami  foto
Na plastrach mięsa układamy plaster sera i jeden szparag.
Krok 3 - Roladki drobiowe z serem i szparagami  foto
Mięso z serem i szparagiem zawijamy w roladkę.
Roladki maczamy w roztrzepanym jajku i panierujemy w bułce tartej.
Krok 4 - Roladki drobiowe z serem i szparagami  foto
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Lis 24.06.2017 12:23
Bardzo smakowite;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat