Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe z serem

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 0,5 kg
ser żółty 10 dag
natka pietruszki
jajko 2 sztuki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
mąka 0,5 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szklanki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe z serem

Pierś kurczaka kroimy w poprzek włókien na równe kawałki. Każdy kawałek rozbijamy młotkiem do mięsa na cienkie kotlety i posypujemy każdy odrobiną pieprzu, słodkiej mielonej papryki i soli. Ser kroimy w słupki i umieszczamy po jednym na końcu każdego z kotletów. Obok sera umieszczamy odrobinę natki pietruszki i zawijamy kotleciki tworząc roladki. Każdą roladkę obtaczamy w mące, rozkłóconych jajkach z pieprzem i solą i bułce tartej. Roladki smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju lub w głębokim oleju we frytkownicy. Podajemy na ciepło lub na zimno. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maridka19 11.12.2014 11:06
pyszotka:)
Motorek 29.09.2014 18:43
pyszne mięsko
Malgorzata549 10.07.2014 10:59
pyszne jedzonko :)
kate.500 08.07.2014 20:44
smaczne miesko
Ela15 24.06.2014 11:28
bardzo dobre
Seba 16.05.2014 21:28
bardzo dobre roladki
agnieszka214 04.05.2014 19:32
bardzo smacznie sie prezentuja
berys18 04.05.2014 19:02
pięknie się prezentują

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak