Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe z ryżem curry

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 podwójna
ryż 1 woreczek
pieczarki 150 g
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
curry
sól i pieprz
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe z ryżem curry

Ugotowany na sypko ryz wyjąć z woreczka, przełożyć do miski i wymieszać z 150 g podsmażonych pieczarek oraz odrobiną curry ( nie zbyt wiele).
Pierś kurczaka dokładnie umyć pod bieżącą wodą, osuszyć ręcznikiem papierowym, podzielić na 4 kotlety i rozbić za pomocą tłuczka. Następnie wierzch każdego kotleta natrzeć koncentratem pomidorowym i posypać solą oraz pieprzem (wedle uznania).
Na przygotowane kotlety nałożyć dokładnie wymieszany farsz z ryżu i całość zawinąć w roladki. Każdą z nich panierować w jajku doprawionym solą i pieprzem, a następnie obtaczać w bułce tartej lub pokruszonych płatkach kukurydzianych. Mięso smażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym na patelni tłuszczu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak