Roladki drobiowe z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso drobiowe

    1/2 kg
  • pieczarki

    30 dag
  • cebula

    1 sztuka
  • sól

  • mąka

  • jajko

  • bułka tarta pikantna

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Roladki drobiowe z pieczarkami foto
Mięso oczyszczamy, mielimy w maszynce do mięsa. Dodajemy przyprawy.
Krok 2 - Roladki drobiowe z pieczarkami foto
Pieczarki i cebulę siekamy, podsmażamy na tłuszczu, doprawiamy do smaku. Mięso Delikatnie rozpłaszczamy na dłoni, nakładamy farsz pieczarkowy, odrobinę masła i zlepiamy.
Krok 3 - Roladki drobiowe z pieczarkami foto
Roladki panierujemy w mące, rozkłóconym jajku, bułce tartej i smażymy na oleju.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
monisia1977 07.12.2012 06:51
pycha
miroslawa 07.12.2012 05:44
pyszne, wyglądają super
V_kuchareczka 06.12.2012 19:04
Rewelacja
Sylwia26 06.12.2012 17:32
mniam :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat