Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe z pieczarkami

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Pyszna propozycja na niedzielny obiad, zamiast zwykłych kotletów, proponuję zrobić oto takie roladki z pieczarkami.

Składniki:

Na roladki:

filet z kurczaka podwójny 1 szt.
masło 1 łyżka
pieczarki 300 g
cebula 1 szt.
żółty ser 4 plastry
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Panierka:

mąka 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
jajko 1 szt.
tłuszcz do smażenia 130 gramów

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe z pieczarkami

Filety drobiowe cienko rozbić, oprószyć solą i pieprzem.
Pieczarki umyć, osączyć, pokroić w grubszą kostkę.
Na rozgrzanej patelni rozpuścić masło, wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę, zeszklić.
Następnie dodać do cebuli pieczarki, posypać solą i pieprzem, smażyć do odparowania płynu.
Na każdym filecie rozłożyć po plastrze żółtego sera i porcję pieczarek, zwinąć ciasno w roladki.
Panierować roladki w mące, roztrzepanym jajku i tartej bułce.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, z obu stron na wolnym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 01.03.2019 12:46
Często robię takie roladki, bo są pyszne : )
Bożena Matuszczyk 01.03.2019 09:14
Smakowite roladki ,lubię z pieczarkami.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak