Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe z kurkami i oscypkiem

5.0
(44)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Aromatyczne, pyszne, roladki drobiowe z z farszem który stanowi górski oscypek oraz delikatne, leśne kurki, smażone na maśle z cebulą i natką pietruszki. Bardzo fajnie smakują w towarzystwie ziemniaków puree i sałatki ze świeżych warzyw

Składniki:

Mięso:

piersi z kurczaka 1 sztuka
sól 0.5 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 0.5 łyżeczki

Farsz:

cebula 1 sztuka
kurki 200 g
natka pietruszki 2 łyżki
oscypek 4 łyżki
Pieprz czarny Prymat w młynku 1 łyżeczka
masło 82% 2 łyżki

Dodatkowo:

jajko 1 sztuka
mleko 4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 0.5 szklanki
olej do smażenia 0.5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe z kurkami i oscypkiem

Mięso umyć, osuszyć, oczyścić. Piersi pokroić w plastry (np. cztery). Rozbić delikatnie tłuczkiem. Każdy plaster oprószyć solą i pieprzem.

Farsz: Kurki dokładnie oczyścić, większe pokroić na mniejsze kawałki.

Cebule posiekać drobno. Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę, dodać kurki. Smażyć na małym gazie kolejne 5 min co jakiś czas mieszając.

Pod koniec doprawić natką pietruszki oraz świeżo mielonym pieprzem.

Na każdy plaster kurczaka ułożyć farsz, posypać tartym oscypkiem. Zwinąć mięso w rulon.

Panierować w roztrzepanym jajku z mlekiem, a następnie w bułce tartej.

Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, na rumiano z każdej strony.
Podawać np. z ziemniakami i ulubioną sałatka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak