Roladki drobiowe z kurkami i oscypkiem

Roladki drobiowe z kurkami i oscypkiem

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
3 - 4

Aromatyczne, pyszne, roladki drobiowe z z farszem który stanowi górski oscypek oraz delikatne, leśne kurki, smażone na maśle z cebulą i natką pietruszki. Bardzo fajnie smakują w towarzystwie ziemniaków puree i sałatki ze świeżych warzyw
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Mięso:

  • piersi z kurczaka

    1 sztuka
  • sól

    0.5 łyżeczki
  • czarny pieprz mielony Prymat

    0.5 łyżeczki

Farsz:

  • cebula

    1 sztuka
  • kurki

    200 g
  • natka pietruszki

    2 łyżki
  • oscypek

    4 łyżki
  • Pieprz czarny- MŁYNEK

    1 łyżeczka
  • masło 82%

    2 łyżki

Dodatkowo:

  • jajko

    1 sztuka
  • mleko

    4 łyżki
  • bułka tarta

    0.5 szklanki
  • olej do smażenia

    0.5 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć, oczyścić.
Piersi pokroić w plastry (np. cztery).
Rozbić delikatnie tłuczkiem.
Każdy plaster oprószyć solą i pieprzem.
Farsz: Kurki dokładnie oczyścić, większe pokroić na mniejsze kawałki.
Cebule posiekać drobno.
Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę, dodać kurki.
Smażyć na małym gazie kolejne 5 min co jakiś czas mieszając.
Pod koniec doprawić natką pietruszki oraz świeżo mielonym pieprzem.
Na każdy plaster kurczaka ułożyć farsz, posypać tartym oscypkiem.
Zwinąć mięso w rulon.
Panierować w roztrzepanym jajku z mlekiem, a następnie w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, na rumiano z każdej strony.
Podawać np. z ziemniakami i ulubioną sałatka.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat