Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe z jajecznicą

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

filet z kurczaka podwójny 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

farsz

jajko 3 szt
ser żółty 3-4 łyżki
cebula biała 1 szt
masło klarowane 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

do panierki

jajko 1-2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe z jajecznicą

Na patelni rozgrzewamy masło dodajemy pokrojoną cebulę dusimy .
Do cebuli wbijamy jajka doprawiamy robimy jajecznicę.
Studzimy.Do zimnej jajecznicy dodajemy starty zółty ser mieszamy.
Filety z kurczaka rozcinamy na cztery płaty ,lekko rozbijamy doprawiamy solą i pieprzem .
Na mięsie rozkładamy przygotowany farsz ,Zwijamy w roladki

Roladki obtaczamy w roztrzepanym jajku i panierujemy w bułce tartej
Roladki obsmażamy na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron .
Podajemy na ciepło .

POLECAM!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gregor# 11.03.2016 18:26
bardzo ciekawy przepis.
gusia1000 08.03.2016 00:12
Pomysłowo, smacznie.
Mniam 07.03.2016 10:18
Bardzo smaczne, lubię takie :)
w mojej kuchni 07.03.2016 09:15
smaczne jedzonko do zjedzenia
gosia56 07.03.2016 09:15
Bardzo dziękuję za miłe komentarze;)
Bernadeta1 06.03.2016 19:08
ciekawy pomysł, warto takie zrobić
Róża1 06.03.2016 18:25
na pewno przepyszne !!! :-) , zabieram przepis do mojej księgi :-).
halina17 06.03.2016 17:22
pomysłowe : )

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak