Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe w cieście

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 5 szt
Przyprawa do mięs Prymat 2 łyżeczki
masło 3 łyżki
szynka 5 plastrów
ser żółty 5 plastrów
pomidor 1 szt
natka pietruszki
składniki ciasta
jaja 2 szt.
śmietana 2 łyżki
mąka 2 łyżki
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe w cieście

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Filety opłukać , osuszyć i delikatnie rozbić. Posypać Vegetą i odstawić na chwilę. Następnie na każdym filecie położyć plasterek szynki, żółtego sera, kawałki pomidora, drobno posiekaną natkę pietruszki i odrobinę masła.
Krok 1 - Roladki drobiowe w cieście foto
2
Zwinąć w rulon i spiąć wykałaczką.
Krok 2 - Roladki drobiowe w cieście foto
3
Jaja wymieszać ze śmietaną, mąką i posolić do smaku. Roladki zanurzać w cieście i smażyć w głębokim tłuszczu na złoty kolor.
Krok 3 - Roladki drobiowe w cieście foto
4
Roladki podawać z ziemniakami i z dobrą surówka.
Krok 4 - Roladki drobiowe w cieście foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka131919 12.01.2014 14:35
rewelacyjne
Marta11 12.01.2014 13:44
pyszne roladki
Gracer 12.01.2014 13:16
zjadłoby się taką
Czarnula87 12.01.2014 12:57
pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak