Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe faszerowane smażonym boczkiem, papryką i ogórkiem konserwowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 podwójny
papryka czerwona 1/2
ogórki konserwowe 2
boczek wędzony 15 dag
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
olej
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe faszerowane smażonym boczkiem, papryką i ogórkiem konserwowym

Filety umyć, osuszyć, podzielić na plastry, lekko je rozbić, przyprawić solą i pieprzem. Paprykę pokroić w paski, ogórki w kostkę, a boczek w drobną kostkę i lekko podsmażyć. Następnie kłaść na filety po łyżce boczku i po dwa kawałki papryki i ogórka. Zawinąć je w rolady, spinając wykałaczkami lub szpikulcami do mięs. Roladki panierować w jajku i bułce tartej i smażyć na oleju na rumiano. Następnie podlać je niewielką ilością wody i dusić pod przykryciem 5-10 minut. Podawać z ziemniakami i surówką lub mizerią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 25.08.2015 08:18
wygladaja apetycznie
berys18 25.08.2015 07:48
smacznie nadziane
Łukasz15 24.08.2015 23:23
Przepyszne roladki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak