Roladki drobiowe faszerowane smażonym boczkiem, papryką i ogórkiem konserwowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    1 podwójny
  • papryka czerwona

    1/2
  • ogórki konserwowe

    2
  • boczek wędzony

    15 dag
  • sól do smaku

  • czarny pieprz mielony Prymat

  • olej

  • jajko

  • bułka tarta

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety umyć, osuszyć, podzielić na plastry, lekko je rozbić, przyprawić solą i pieprzem. Paprykę pokroić w paski, ogórki w kostkę, a boczek w drobną kostkę i lekko podsmażyć. Następnie kłaść na filety po łyżce boczku i po dwa kawałki papryki i ogórka. Zawinąć je w rolady, spinając wykałaczkami lub szpikulcami do mięs. Roladki panierować w jajku i bułce tartej i smażyć na oleju na rumiano. Następnie podlać je niewielką ilością wody i dusić pod przykryciem 5-10 minut. Podawać z ziemniakami i surówką lub mizerią.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krzysztof15 25.08.2015 08:18
wygladaja apetycznie
berys18 25.08.2015 07:48
smacznie nadziane
Łukasz15 24.08.2015 23:23
Przepyszne roladki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat