Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe Danusi

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś kurczaka 1
korniszony 3-4
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 1
ser żółty
olej
papryka marynowana 2 plastry
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe Danusi

Pierś z kurczaka dzielimy na mniejsze filety (4 duże i 2 małe), trzeba je delikatnie rozbić i natrzeć solą morską i kolorowym pieprzem - z obu stron. Ser zółty ścieramy na grubych oczkach i posypujemy nim filety z 1 strony, mocno dociskamy dłonią. Paprykę kroimy w paski, korniszony wzdłuż na 4 części. Na brzegu każdego filetu, na serze układamy po 2 kawałki papryki i 2 kawałki ogórki - zwijamy roladki i spinamy wykałaczkami. Mięso panierujemy w jajku i bułce tartej, smażymy w głębokim tłuszczu z każdej strony

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 14.04.2013 13:30
pyszne roladki!
Aannkaa82 05.03.2013 21:32
Tyle tu różnych pysznie wyglądających przepisów, chyba zagoszcze na dłuzej :)
czekoladka_m 11.02.2013 22:11
Pyszne, robię podobne tylko ze świeżym ogórkiem;)
Sandra9 11.02.2013 12:20
muszą byś smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak