Roladki drobiowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    2 filety
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
  • ser żółty

    1/2 szkl startego
  • jajka

    1-2 szt
  • papryka mielona

  • sól

  • pieprz

  • olej

  • bułka tarta

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć i przekroić na dwa płaty każdy filet. Lekko rozbić i oprószyć solą i pieprzem z obu stron.
Natkę pietruszki drobno pokroić. rozbite mięso oprószyć papryką i obsypać serem i pietruszką. Zwinąć roladki i panierować w jajku i tartej bułce.
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
katarzynka455 22.06.2017 17:44
dziękuję :)
Janina 22.06.2017 16:58
Fajny obiadek;))
KORAL 22.06.2017 15:11
Bardzo smaczne te roladki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat