Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 500 g
ser żółty 250 g
natka pietruszki 2 łyżki
sól do smaku d/s d/s
pieprz d/s d/s
przyprawy d/s d/s
jajko 1 szt
mąka pszenna 100 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 250 g
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe

Filet z kurczaka pokroić i zmielić w maszynce dodać pietruszkę i przyprawić wymieszać ser pokroić w podłużne paski. Umyte i suche dłonie polewamy olejem i w dłoń bierzemy kulkę mięsa i rozpłaszczamy ja dajemy ser i formujemy roladki. Panierujemy w mące jajku i bułce tartej i smażymy na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak