Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
masło 3 łyżki
jajko 1 szt
mąka pszenna 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
olej do smażenia
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe

Kroki postępowania

1
Piersi pokroić wzdłuż na placki. Wałkiem do mięsa rozwałkować.
Krok 1 - Roladki drobiowe foto
2

Masło rozetrzeć ze szczypta soli, uformować wałeczki, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 15min.
Krok 2 - Roladki drobiowe foto
3
Gotowe płaty posypać solą i pieprzem
Krok 3 - Roladki drobiowe foto
4

Na każdy płat położyć wałek z masła, zawinąć w rulon.
Krok 4 - Roladki drobiowe foto
5

W osobnych talerzach umieścić: mąkę, bułkę tartą , roztrzepane jajko
Krok 5 - Roladki drobiowe foto
6
Roladki obtaczać najpierw w mące, jajku a na końcu w bułce. Ułożyć na talerz i wstawić do lodówki na około 1 godz.
Krok 6 - Roladki drobiowe foto
7
Na patelni rozgrzać olej , smażyć roladki na złoty kolor .
Krok 7 - Roladki drobiowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 08.05.2016 09:35
smaczne mięsko
Benita 07.05.2016 22:04
pyszny obiadek
krokus 07.05.2016 19:50
smaczne roladki
mirosława4 07.05.2016 18:32
apetyczne !
misia123410 07.05.2016 17:13
smakowicie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak