Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 4 sztuki
mięso wieprzowe gotowane 25 dag
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 1|4 sztuki
masło klarowane 100 ml
kapusta 30 świeża

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe

Filety z kurczaka wypłukać, osuszyć. Ściąć mięso z nierównej strony. Lekko filety stłuc tłuczkiem do mięsa. Oprószyć przyprawą z obu stron. Wstawić do lodówki na cztery godziny. Kapustę poszatkować, ugotować w lekko osolonej wodzie. Odcedzić, pozostawić do wystudzenia. Kapustę odcisnąć. Kapustę z cebulą, mięsem gotowanym zemleć w maszynce. Farsz doprawić do smaku solą oraz pieprzem, wymieszać. Na każdy filet nałożyć farsz, zwinąć w roladki. Rozgrzać masło klarowane. Na średnim ogniu smażymy roladki na złoty kolor z wszystkich stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 15.07.2012 19:02
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak