Roladki cielęce z pieczarkami

Roladki cielęce z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sznyclówka cielęca

    60 dag
  • szynka wędzona

    5 dag
  • pieczarki

    5 pieczarki
  • cebula

    1 szt
  • jajko

    1 szt
  • masło

    1 łyżka
  • olej

    3 łyżki
  • sól

    1 szczypta
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
  • Natka pietruszki suszona Prymat

    2 łyżki
  • żółty ser starty

    2 łyżki
  • kajzerka

    1 czerstwa
  • rosół warzywny

    0,5 (z kostki)
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Roladki cielęce z pieczarkami

Mięso umyć, osuszyć, pokroić na 6 plastrów, zbić ja tłuczkiem i posypać solą oraz pieprzem czarnym mielonym Prymat. Szynkę pokroić w drobną kostkę. Pieczarki i cebulę obrać, umyć i posiekać. Bułkę namoczyć w wodzie i odcisnąć. Na patelni rozgrzać masło i zrumienić cebulę razem z pieczarkami. Do miski wbić jajko, dodać odciśniętą bułkę, pieczarki z cebulą, szynkę oraz natkę pietruszki Prymat. Dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem czarnym mielonym Prymat. Przygotowaną masę rozsmarować na porcjach mięsa, zwinąć każdy plaster i spiąć wykałaczką. Roladki zrumienić na oleju, przełożyć do rondla, podlać bulionem i dusić na wolnym ogniu 45 minut. Podawać z ryżem ugotowanym na sypki i pikantną surówką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

bernadetta2 07.04.2012 21:26
smaczne
szajba2 04.02.2011 14:49
lubię grzybeczki
Barbara55 21.09.2010 14:08
coś konkretnego na talerz

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat