Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 2 sztuka
orzechy nerkowca 10 dag
pomidory suszone 8 sztuka
mleko sojowe 4 łyżka
sok z cytryny
olej rzepakowy
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki

Orzechy nerkowca zalewamy wrzącą wodą, odstawiamy na 60-90 minut. Odcedzamy, przepłukujemy zimną wodą. Wrzucamy do pojemnika blendera.

Dodajemy suszone pomidory odsączone z zalewy i pokrojone na mniejsze kawałki oraz mleko sojowe.

Miksujemy na gładką masę. Doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, solą i sporą ilością pieprzu.

Cukinię płuczemy, odcinamy końcówki i kroimy wzdłuż na cienkie plastry.

Skrapiamy olejem rzepakowym, z obu stron doprawiamy odrobiną soli i pieprzu. Grillujemy na rumiano.

Grillowaną cukinię smarujemy serkiem z nerkowców i zwijamy roladki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BernadettaP 15.10.2014 07:47
Dziękuję Wam bardzo za ciepłe komentarze !
Jadwiga/Jaga85 14.10.2014 22:22
Dla mnie REWELACJA!
ada.la 14.10.2014 21:29
ciekawy pomysł
magdziorka6 14.10.2014 20:23
fajny przepis
Monika-twin 14.10.2014 18:50
Pomysłowy przepis.
Megg 14.10.2014 18:49
wspaniale się prezentują
2milutka 14.10.2014 16:02
zachęcają do zjedzenia!
Róża1 14.10.2014 15:33
ale wspaniale się prezentują Twoje roladki :-).
Adamorek 14.10.2014 15:22
ale smacznie zrolowane
Magda60 14.10.2014 14:48
roladki swietne z cukinia wyszly
irenka 14.10.2014 13:31
zjadłabym taką pyszną roladkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak