Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe 1 kg
boczek wędzony 25 dag
cebula 2 szt
marchew 1 szt
papryka czerwona 1 szt
musztarda 1/2 słoiczka
sól i pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 2 liście
Ziele angielskie całe Prymat 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: roladki

Kroki postępowania

1
Mięso pokroić na plastry. Rozbić je delikatnie. Posolić, popieprzyć. Boczek pokroić w plasterki, marchewkę i paprykę kroimy w słupki a cebulę w piórka.
Krok 1 - roladki  foto
2
Posmarować mięso musztardą. Na każdym płacie położyć: plaster boczku, kilka kawałków papryki, marchewki i trochę cebuli. Zawinąć i obwiązać dokładnie nitką.
Krok 2 - roladki  foto
3
Obsmażyć na złoto. Podlać niewielką ilością wody i dusić do miękkości z listkiem, zielem. Wyjąć, zdjąć nici. Powstały z duszenia sos podprawić łyżeczką mąki. Roladki polać sosem. Podawać z ziemniakami.
Krok 3 - roladki  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AZgotuj 30.12.2016 13:14
kolor kapustki mnie przyciąga:)
basiazet 30.12.2016 13:02
napewno pyszne
Futka 30.12.2016 12:53
Świetne i niezwykle smakowite roladki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak