Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladka ziemniaczana do mięs i nie tylko

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wafle tortowe 1 opakowanie
ziemniaki 1 kg
pieczarki 80 dag
papryczka chilli 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
udko z kurczaka 1 sztuka (nie koniecznie)

Przepis i sposób przygotowania na: Roladka ziemniaczana do mięs i nie tylko

Kroki postępowania

1
ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Następnie przepuszczamy przez praskę. Pieczarki poduszamy pokrojone w kostkę i doprawiamy.

Ugotowane udko z kurczaka (ja dodałem dlatego, że miałem, zawsze robię bez, gdyż dodaje roladki do mięsa) rozdrabniamy.
Krok 1 - Roladka ziemniaczana do mięs i nie tylko foto
2
wszystko ze sobą mieszamy i doprawiamy do smaku.
Krok 2 - Roladka ziemniaczana do mięs i nie tylko foto
3
Gorący (to ważne) farsz wykładamy na wafel i nożem "wygładzamy".
Krok 3 - Roladka ziemniaczana do mięs i nie tylko foto
4
wafel dłońmi zwijamy w roladę
Krok 4 - Roladka ziemniaczana do mięs i nie tylko foto
5
wygląda to tak. kroimy ją w mniejsze kawałki
Krok 5 - Roladka ziemniaczana do mięs i nie tylko foto
6
i przed podaniem podsmażamy na patelni.
Krok 6 - Roladka ziemniaczana do mięs i nie tylko foto
7
Super smakują też z samym barszczykiem/
Krok 7 - Roladka ziemniaczana do mięs i nie tylko foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak