Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ROladka z rzodkiewką

mic
2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś kurczaka 1 podwójna
bazylia do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku
jajko 2-3 sztuki do panierki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
oregano do smaku
rzodkiewka 1 peczek
ser gouda do nadzienia

Przepis i sposób przygotowania na: ROladka z rzodkiewką

Kroki postępowania

1
Pierci z kurczaka płuczemy, dzielimy na kotlety, delikatnie rozbijamy. Z jednej strony posypujemy bazylią, natką oregano .
Krok 1 - ROladka z rzodkiewką foto
2
wykładamy po plasterku sera.
Krok 2 - ROladka z rzodkiewką foto
3
Rzodkiewkę płuczemy. Kroimy na mniejsze kawałki. WYkładamy na ser.
Krok 3 - ROladka z rzodkiewką foto
4
Zwijamy, spinamy wykałaczką.
Krok 4 - ROladka z rzodkiewką foto
5
Jajka wbijamy na talerz, dodajemy sól i pieprz. Obtaczamy w jajku, potem w bułce.
Krok 5 - ROladka z rzodkiewką foto
6
smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.
Krok 6 - ROladka z rzodkiewką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 28.05.2013 17:10
super roladki
cukiereczek 28.05.2013 16:59
ciekawy pomysł na smaczne danie
iwi 28.05.2013 16:46
Świetny pomysł na roladki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak