Roladka z ogórkiem konserwowym i żółtym serem

Roladka z ogórkiem konserwowym i żółtym serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    6 porcji
  • jajko

    2
  • bułka tarta

    6 łyżek
  • sól do smaku

  • czarny pieprz mielony Prymat

  • pieczarki

    100 g
  • ogórki kiszone

    3 ogórki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki kroimy w paski. W garnku rozgrzewamy olej i smażymy pieczarki, doprawiamy solą i pieprzem. Schab podzielony na 6 porcji rozbijamy na płaty. Na płatach układamy ogórki i ser żółty. Każdy płat zwijamy, a następnie spinamy wykałaczkami. Jajka roztrzepujemy widelcem. Płaty schabu doprawiamy solą i pieprzem. Schab obtaczamy w jajku, następnie w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy z obu stron na złoty kolor. Gotowe!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kluska_87

06.01.2015 20:14
@Maria 70 pomyliłam się, poprawiłam na roladka :)

luna76

06.01.2015 18:12
fajny pomysł :)

Maria 70

06.01.2015 16:16
Smaczne danie, ale mogłaś napisać np."Mój de volaille" ,bo prawdziwy to pierś z kurczaka i masełko. Idąc do restauracji spodziewam się klasyki pod tą nazwą, a niestety podają różne wersje...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat