Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladka wieprzowa z serem , krakowską i cebulą

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 50 g
kiełbasa krakowska 2 plastry
cebula 1 plaster
sól i pieprz
Czosnek suszony Prymat
olej do smażenia 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladka wieprzowa z serem , krakowską i cebulą

Kroki postępowania

1
Mięso mielone rozłożyć na foli spożywczej oprószyć solą , pieprzem oraz czosnkiem granulowanym. Na wierzch położyć ser , plastry krakowskiej oraz cebulę.
Krok 1 - Roladka wieprzowa z serem , krakowską i cebulą foto
2
Przy pomocy foli zawinąć dwa krótsze boki do środka a następnie zwinąć w rulon. Końce foli z czepić szczelnie np. w formie cukierka. W garnku zagotować wrzątek , gotować roladkę po 2-3 min z obu stron
Krok 2 - Roladka wieprzowa z serem , krakowską i cebulą foto
3
Odwinąć mięso . Patelnię grillową posmarować odrobiną oleju , smażyć roladkę na rumiano z każdej strony. ( Jeśli nie posiadamy patelnie grillowej możemy podsmażyć na zwykłej lub wydłużyć czas gotowania i ominąć smażenie.
Krok 3 - Roladka wieprzowa z serem , krakowską i cebulą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak