Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladka wieprzowa z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 20 dkg
oliwa
mięso mielone wieprzowe 4 plastry
sól i pieprz do smaku
mąka 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladka wieprzowa z pieczarkami

Obrane pieczarki posiekać i podsmażyć na łyżce oliwy. Delikatnie podlać wodą, przyprawić. Udusić. Mięso cienko rozbić. Przyprawić solą i pieprzem. Na każdym kawałku mięsa ułożyć część pieczarek, zwinąć roladki, związać je, aby się nie rozpadły. Posmażyć na oliwie. Podlać wodą, dodać liście laurowe i ziele angielskie. Przyprawić. Dusić pod przykryciem do miękkości. Sos zagęścić mąką wymieszaną z zimną wodą. Zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosiag 21.02.2015 22:18
miesko super
miodunka 21.02.2015 22:07
kawałek smacznego mięska!!
agnieszka214 21.02.2015 22:00
smacznie sie zapowiada
monika141 21.02.2015 20:04
pyszne mięsko ,mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak