Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladka drobiowa z pieczarkami i serem

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 4 sztuki
olej rzepakowy
Sól czosnkowa jodowana Prymat
curry
Pieprz ziołowy mielony Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
pieczarki 25 dkg
masło 1 łyżka
ser żółty 10 dkg
sól i pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Roladka drobiowa z pieczarkami i serem

Mięso rozbić, natrzeć olejem rzepakowym i przyprawami. Zostawić na 3 godziny w lodówce, aby się zamarynowało. Pieczarki posiekać, udusić na maśle. Przyprawić. Na mięsie ułożyć pieczarki i starty ser żółty. Zwinąć roladki. Obtoczyć w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Usmażyć na wolnym ogniu z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 05.02.2016 12:03
smakowite danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak