roladka cukiniowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    2 szt
  • szczypiorek

    0,5 pęczka
  • cukinia

    1 szt
  • oliwa

    2 łyzki
  • sól

  • pieprz

  • majonez

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinię kroimy na cienkie plastry i podsmażamy na patelni z rozgrzaną oliwą. Odsączamy ją na ręcznikach papierowych z tłuszczu.
Jajka gotujemy na twardo, kroimy w drobna kostkę. Kilka łodyżek szczypioru zostawiamy do zawiązania zawijasków, pozostały drobno siekamy. Pokrojone jaka łączymy ze szczypiorkiem, dodajemy majonez bądź oliwę, doprawiamy sola i pieprzem farsz.

Na każdym plasterku cukinii wykładamy farsz i zawijamy w roladkę i zawiązujemy szczypiorkiem.

Przed podaniem zapiekamy ok 20 minut w 200 stopniach w piekarniku

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat