Przepis i sposób przygotowania na: Rolada Żyrafa
Kroki postępowania
Roladę ciasno zwijamy od strony z owocami , aż do końca. Najlepiej zawinąć w folię spożywczą lub aluminiową tworząc kształt cukierka i ładnie zrolować. Roladę kroimy po skosie.
jajko | 1 sztuka |
mąka pszenna | 1 łyżka |
mąka ziemniaczana | 1 łyżeczka |
proszek do pieczenia | 1 szczypta |
kakao | 1 łyżeczka |
cukier | 1 łyżka |
jajko | 4 sztuki |
mąka pszenna | 4-5 łyżki |
mąka ziemniaczana | 1 łyżka |
proszek do pieczenia | 0,5 łyżeczki |
cukier | 0,5 szklanki |
śmietana 30% | 300 ml |
cukier puder | 4 łyżki |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 2 łyżeczki |
serek mascarpone | 250 gram |
maliny świeże | 100 gram |
kropelki czekoladowe | 50 gram |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: