Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada ziemniaczana ze śliwkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 80 dag
kapusta włoska 1 główka
cebula 2 szt
boczek wędzony 15 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
jajko 1 szt
żółty ser 15 dag
keczup 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
śliwki węgierki 15 (mrożone)

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada ziemniaczana ze śliwkami

Kapustę oczyszczamy w wierzchnich liści i przygotowujemy tak jak na gołąbki. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy, mielimy w maszynce do mięsa lub prasce. Boczek kroimy, smażymy na patelni, dodajemy posiekaną cebulę i podsmażamy. Zamrożone śliwki oprószamy bułką tartą. Ziemniaki mieszamy z cebulą, boczkiem i jajkiem, doprawiamy na pikantnie. Liście kapusty układamy obok siebie tak by jedno zachodziło na drugie.Nakładamy masę ziemniaczaną a na nią śliwki. Zwijamy w rulon i związujemy jak baleron lub mięsną roladę. Układamy na natłuszczonej blaszce, posypujemy startym żółtym serem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekamy ok.15- 20 min.Po upieczeniu usuwamy sznurek, kroimy na porcje i polewamy keczupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 04.11.2012 18:39
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak