Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada ziemniaczana

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wafle tortowe 1 paczka
ziemniaki 1,5 kg
pieczarki 80 dag
szynka 50 dag
papryczka chilli 2 sztuki
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
pieprz do smaku
sól prowansalska do smaku
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada ziemniaczana

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obieramy, płucemy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Pieczarki obieramy, kroimy w kostkę, ja nie płuczę, podduszamy z prparyką chilli na patelni z olejem/ Dodajemy pokrojoną w kostkęszynkę. Gorące , odcedzone ziemniaki przekręcamy przez maszynkę. Dodajemy pieczarki z szynką. Mieszamy. Doprawiamy do smaku.
Krok 1 - Rolada ziemniaczana foto
2
Goracą masę wykładmy na każdy wafel i rozsmarowywujemy nożem, bądź ręką jak nam wygodniej.
Krok 2 - Rolada ziemniaczana foto
3
Zwijamy w rulon/ roladę . Taką roladę można zjeść do barszczyku bądź do jakiegoś mięsa. Ja nawet samą lubię.
Krok 3 - Rolada ziemniaczana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TEtalicha 18.11.2012 13:44
Gotowa rolada od razu jest jeszcze ciepła, ja jem różnie, na cieplo, na zimno.. Zarówno tak i tak jest smaczna. Można kroić w kawałki małe, bądź całą. A nawet obtoczyć w jajku i bułce i podsmażyć.
SmacznaPyza 18.11.2012 13:42
ale jemy to na zimno czy jakoś podgrzewamy?
daria2911 17.11.2012 18:23
super
Marta1986 17.11.2012 17:09
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak