Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada ziemniaczana

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
woda 3 szklanki
cebula 4 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
chilli do smaku
smalec 5 łyzek
mąka 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada ziemniaczana

Pzrepis na roladę:
Ziemnia surowe ścieramy na tarce o najmniejszych oczkach oraz obraną cebulę (można dać 3 jak kto woli) .
Następnie 1 dodatkowo cebulę siekamy drobno i podsmażamy na oleju, czy smalcu. Pod koniec dodajemy ziemniaki z cebulą i podsmażamy . Ma to na celu usunięcie surowego smaku ziemniaków. Doprawiamy do smaku i zajmujemy się ciaste. Zagniatmy go z letniej wody i mąki oraz około 1,5-2 łyżeczki soli. Ciasto dzielimy i wałkujemy cienko. Wykładamy na nie nasz farsz i zwijamy w rolade. Następnie kroimy je na skos. Gotujemy w osolonej wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ibag24 28.09.2012 10:08
nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak