Przepis i sposób przygotowania na: Rolada ze śmietaną i malinami
Kroki postępowania
Delikatnie rozwijamy biszkopt,nakładamy część masy śmietanowej,układamy maliny i z powrotem zwijamy roladę.
Biszkopt | |
jajko | 4 szt |
mąka tortowa | 4 łyżki |
mączka ziemniaczana | 1 łyżka |
cukier drobny | 4 łyżki |
proszek do pieczenia | 1/2 łyżeczki |
ponadto : | |
śmietana 30% | 500 ml |
cukier puder | 2 łyżki |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 2 łyżeczki |
maliny świeże |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: