Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada z wafli

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wafle tortowe 1 op.
ziemniaki 1 kg.
jajko 2 szt.
pietruszka 1 szt.
seler 1/4 szt.
pieczarki 35 dag.
papryka 1 szt.
olej do smażenia
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
sól do smaku
bulion mięsny 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: rolada z wafli

Jajka ugotować na twardo.Paprykę umyć,usunąć gniazda nasienne,opłukać.Pokroić w kostkę.Pieczarki obrać,opłukać pokroić w plasterki.Poddusić do miękkości na rozgrzanym tłuszczu.Ziemniaki,pietruszkę,seler obrać.Opłukać.Pokroić w kostkę.Ugotować we wrzącej,osolonej wodzie z kostką bulionową mięsną.Ugotowane odcedzić.Gorące przepuścić przez maszynkę wraz z jajkami.Dodać paprykę i pieczarki.Dokładnie wymieszać.Przyprawić do smaku.Gorącym farszem smarować wafle(grubą kratkę).Zwijać w roladę.Kroić w cząstki.Można podawać z sosem pieczarkowym i dowolną surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 26.03.2013 15:45
uwielbiam takie słodkości :)
Henryka2 10.12.2012 14:48
bardzo oryginalne
Monika-twin 10.12.2012 10:55
oryginalne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak