Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z piersi z kurczaka z pasztetem na szybko

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 5 szt
mięso mielone 400 gram
jaja 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2/3 szklanki
sól do smaku
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat
majonez tradycyjny 2 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 opakowanie
bulion 1 kostka
podroby drobiowe gram
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z piersi z kurczaka z pasztetem na szybko

Kroki postępowania

1
Piersi z kurczaka rozbijamy delikatnie tłuczkiem, solimy i pieprzymy, układamy obok siebie tak aby stykały się dłuższymi bokami.
Krok 1 - Rolada z piersi z kurczaka z pasztetem na szybko foto
2
Podroby rozdrabniamy na papkę, dodajemy mięso mielone, jajka, bułkę tartą i doprawiamy przyprawą do mięsa mielonego lub ulubionymi przyprawami.
Krok 2 - Rolada z piersi z kurczaka z pasztetem na szybko foto
3
Otrzymany farsz kładziemy na wzdłuż piersi (na piersiach, na środku). Składamy wystające piersi na górę farszu i wiążemy sznurkiem w odległości ok 3 cm. Jeśli piersi nie schodzą się u góry to możemy dołożyć na górę kawałki rozbitej osobnej piersi przed związaniem.
Krok 3 - Rolada z piersi z kurczaka z pasztetem na szybko foto
4
Roladę pieczemy w rękawie przez około godzinę (temp. ok 180 st.).
Po ostudzeniu kroimy na 1,5-2 cm plastry i układamy na półmisku. Dekorujemy wg. uznania owocami i majonezem.
Rozrabiamy żelatynę wg. przepisu na opakowaniu (najlepiej na bazie bulionu lub z kostką rosołową)i jak będzie chłodna/zimna zalewamy całość uważając aby nie rozmył się nam majonez.

Podajemy na zimno po stężeniu galaretki.
Smacznego
Krok 4 - Rolada z piersi z kurczaka z pasztetem na szybko foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 29.12.2012 14:14
apetycznie wygląda :)
Zdzisław 29.12.2012 07:24
bogato nadziana
Renataj 29.12.2012 00:45
Efekt naprawdę powalający - mi zazwyczaj przy krojeniu plastrów rolada z fileta się rozwala. Sama nie wiem dlaczego:(
Miki 29.12.2012 00:41
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak