Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z piersi indyka - z farszem z pestek dyni i szpinaku :)

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 1 kg
pestki dyni 2\3 szklanki
szpinak 8 brykietów
ząbek czosnku 3 ząbki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Kucharek przyprawa uniwersalna 1\3 łyżeczki
Czosnek suszony Prymat 1\3 łyzeczki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1\3 łyzeczki
ziemniaki 8-10 sztuk
masło 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z piersi indyka - z farszem z pestek dyni i szpinaku :)

Kroki postępowania

1
Szpinak brykiet wrzucamy do rondelka i rozmrażamy dodając łyżkę masła. Następnie dodajemy przeciśnięty czosnek, pieprz, kucharek do smaku.
Krok 1 - Rolada z piersi  indyka - z farszem z pestek dyni i szpinaku :) foto
2
Fileta rozcinamy tworząc prostokąt, rozklepujemy i obsypujemy przyprawą do kurczaka i pestkami dyni.
Krok 2 - Rolada z piersi  indyka - z farszem z pestek dyni i szpinaku :) foto
3
Następnie nakładamy szpinak i ....
Krok 3 - Rolada z piersi  indyka - z farszem z pestek dyni i szpinaku :) foto
4
zwijamy mięso tworząc roladę. Związujemy nitką .
Krok 4 - Rolada z piersi  indyka - z farszem z pestek dyni i szpinaku :) foto
5
Mięso umieszczamy w naczyniu do zapiekania . Obok układamy obrane ziemniaki. Całość obsypujemy czosnkiem granulowanym i szczyptą pieprzu.
Krok 5 - Rolada z piersi  indyka - z farszem z pestek dyni i szpinaku :) foto
6
Mięso wkładamy do piekarnika i pieczemy 50 minut w 180 stopniach . Smacznego:)
Krok 6 - Rolada z piersi  indyka - z farszem z pestek dyni i szpinaku :) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 01.11.2015 08:07
piękne rolady
romanrafal
romanrafal 08.03.2015 08:59
pyszna rolada
tomek18 25.02.2015 16:40
takie mięsko to bym zjadł :)
gosia56 25.02.2015 16:19
pyszne mięsko
Hrabina w kuchni 24.02.2015 20:11
Smaczny pomysł.
gosia1988 24.02.2015 16:52
pyszne mięsko na obiad
cooked 24.02.2015 16:41
to musi być pycha!
Pietruszka 24.02.2015 16:40
ciekawy farsz, roladki wyglądają apetycznie
Sroczka 24.02.2015 15:57
Pyszna rolada, zjadłabym kawałek na obiad.
Beatris 24.02.2015 15:52
Apetycznie przygotowane mięsko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak