Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

rolada z piersi drobiu

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś drobiowa
0.5 kg
białko
2 szt
pieczarki
20 dag
sól
do smaku
Sklep Prymat
Sól czosnkowa jodowana Prymat
trochę
oliwa
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: rolada z piersi drobiu

Pieczarki oczyścić, umyć, osączyć, pokrajać w drobną kostkę, wsypać do wrzącej wody, doprowadzić do zawrzenia, odcedzić, wsypać do rondelka, chwilę poddusić, przyprawić do smaku solą, ostudzić. Mięso z drobiu zbić zwilżonym tłuczkiem, a następnie pobijając połączyć w jeden duży płat. Poszczególne zbite płatki powinny zachodzić na siebie. Powierzchnię łączenia płatów posmarować białkiem. Ostudzone pieczarki wymieszać z ubitym na pianę drugim białkiem, oprószyć solą czosnkową. Uzyskanym w ten sposób nadzieniem posmarować płat mięsa, zwinąć w ścisły rulon. Obwiązać ścisło nitką bawełnianą tak jak baleron. Uformowaną roladę obrumienić, wkładając na rozgrzaną patelnię posmarowaną oliwą lub olejem. Po obrumienieniu przełożyć do rondla, podlać wrzącą wodą, udusić pod przykryciem do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak