Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z mięsem mielonym

mic
2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
pieczarki 70 dag
ziemniaki 2 kg
cebula 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
wafle 1 paczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżki
jajko 5 sztuk do panierki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
papryka 1 (chili)

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z mięsem mielonym

Kroki postępowania

1
mięso mielone smażymy na patelni z obranymi pokrojonymi pieczarkami, posiekaną cebulą i papryka chilli.
Krok 1 - Rolada z mięsem mielonym foto
2
ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, przekręcamy przez maszynkę.
Krok 2 - Rolada z mięsem mielonym foto
3
łaczymy ze sobą mięso z ziemniakami.
Krok 3 - Rolada z mięsem mielonym foto
4
mieszamy i doprawiamy do smaku.
Krok 4 - Rolada z mięsem mielonym foto
5
gorący bardzo farsz rozmarowujemy na waflu każdym, najlepiej grubsza warstwe wtedy rolada jest pełniejsza.
Krok 5 - Rolada z mięsem mielonym foto
6
roladę kroimy na mniejsze kawałki.
Krok 6 - Rolada z mięsem mielonym foto
7
obtaczamy w jajku i bułće, smażymy z każdej strony. Podajemy z serowym dipem, na którego przepis znajdziecie pod adresem: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/306311/serowy-dip.html
Krok 7 - Rolada z mięsem mielonym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

as28 20.01.2014 19:11
mniam mniam
Piter 31 20.01.2014 18:28
Zapewne pyszne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak