Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z kremem i galaretką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4
mąka 5 łyzek
cukier 5 łyzek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
budyń waniliowy 1
mleko 0,5 l
masło 1 kostka
cukier puder 0,5 szklanki
galaretka wiśniowa 1
margaryna 0,5 kostki
kakao 4 łyzki
cukier 4 łyzki
mleko 5 łyzek

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z kremem i galaretką

Kroki postępowania

1
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier i zmiksować, a następnie z żółtkami. Wsypac przesitowaną makę z prozkiem do pieczenia. Wymieszać. Piec ok. 20 minut w 180 stopniach. Gdy biszkopt będzie jeszcze goracy przełożyć go na ścierkę i zwinąć w rulon razem z ta scierką. Odłożyć na kilka godzin.
Krok 1 - Rolada z kremem i galaretką foto
2
Galretke przygotowac w połowie podanej wody i przelać na głęboki talerz. Odstawić do stężenia.
Budyń ugotowac na mleku. Ostudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodać budyń i zmiksować.
Biszkopta ostrożnie rozwinąć i posmarować masę,a na niej położyć galaretke pociętą w paski.
Krok 2 - Rolada z kremem i galaretką foto
3
Margaryne rozpuścić z mlekiem. Dodać kakao i cukier puder ( 4 łyżki)cały czas energicznie mieszająć. Polac po wierzchu rolady.
Krok 3 - Rolada z kremem i galaretką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 16.07.2013 17:17
wyśmienita rolada
2milutka 16.07.2013 13:28
smaczna na pewno:)
AnielskaSlodycz 16.07.2013 12:07
bardzo ładnie wygląda :)
gosia1988 16.07.2013 11:55
ale bym zjadła kawałek :)
Bernadeta1 16.07.2013 11:45
super taka rolada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak