Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z jajkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 1/2 kg
groszek konserwowy 1/2 puszki
papryka czerwona 1 sztuka
jajko 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z jajkiem

Mięso zagniatamy z 2 jajkami, posiekaną papryka oraz groszkiem, solimy i pieprzymy.
3 jajka gotujemy na twardo. Z mięsa układamy placka na którego układamy jajka wzdłuż i zwijamy w roladę. Zapiekamy w piekarniku godzinę w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 23.01.2017 22:16
Dobra rolada.
Stenka 23.01.2017 21:45
apetyczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak