Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z indyka z farszem mięsno-pietruszkowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z indyka
natka pietruszki
czosnek 2 ząbki
cebula 1/2 sztuki
jajko 1
boczek wędzony 12 plastrów
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z indyka z farszem mięsno-pietruszkowym

Z piersi indyka odkrawamy polędwiczkę, która najczęściej odstaje od całej piersi. Duży płat mięsa płuczemy, przekrawamy na pół i rozbijamy delikatnie (najlepiej pod folią) na większy kawałek; doprawiamy solą i pieprzem.Polędwiczkę płuczemy, przekładamy do blendera, dodajemy czosnek, cebulę, jajko, pokrojoną natkę pietruszki, sól, pieprz i rozdrabniamy chwilę tak, aby składniki się połączyły. Przekładamy do miski, dodajemy bułkę tartą i mieszamy.

Tak przygotowany farsz wykładamy na rozbity kawałek i zawijamy w roladę. Roladę obwijamy plastrami boczku, układamy w garnku, podlewamy wodą i pieczemy w temperaturze 280 stopni około 50 minut, podlewając od czasu do czasu sosem z pieczenia. Po 50 minutach dodajemy do mięsa rozpuszczoną w ½ szklanki wody bulionetkę i dusimy całość jeszcze około 10 – 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sandra9 08.01.2013 09:47
Bardzo apetyczne danie
malaczarna23 08.01.2013 09:02
ale by sie zjadło :)
adelajda 08.01.2013 08:30
na pewno super !
sara1 08.01.2013 08:26
ładnie wygląda
Joanna46 08.01.2013 08:13
Lubię
ONY_za_kare 08.01.2013 08:00
Pychotka
miroslawa 08.01.2013 04:43
naprawdę fajny pomysł, pyszne
zielonamorelka 08.01.2013 00:51
ciekawe.mzoe kiedys zrobie z malymi modyfikacjami coby bylo bardzie dietetyczne
Alex_M 08.01.2013 00:21
bardzo fajny pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak